Openbaar Onderwijs

De lagere school Koningin Astrid neemt deel aan de strapdag

De lagere school Koningin Astrid neemt deel aan de strapdag

De dagelijkse functionele verplaatsing naar school te voet of met de fiets doen, heeft een impact op vlak van milieu, mobiliteit en het is bovendien gezond voor de kinderen!

De kerndoelstelling van de STRAPDAG is het aanmoedigen van scholen, kinderen en ouders om zich duurzaam en veilig naar school te verplaatsen. Duurzame mobiliteit in het woon-schoolverkeer verdient permanente aandacht!

De strapdag gaat door op vrijdag 21 september 2018. De lagere school Koningin Astrid, die aan de octopusscholen zijn aangesloten, neemt hier ook aan deel.

De strapdag zet de leuke aspecten van stappen en trappen in de verf

De dagelijkse functionele verplaatsing naar school te voet of met de fiets doen, heeft een impact op vlak van milieu, mobiliteit en het is bovendien gezond voor de kinderen! Het organiseren van de actie kan een eerste stap zijn om ouders en kinderen te sensibiliseren en om na te denken over hun mobiliteitsgedrag. Het initiatief toont op een leuke wijze aan dat te voet of met de fiets naar school gaan bijdraagt tot een betere mobiliteit en verkeersveiligheid.

Plaats: 
Startdatum: 
18/09/18
iCal: 
Toevoegen aan mijn kalender