Openbaar Onderwijs

Een nieuwe bibliotheek in Neder-Over-Heembeek

Een nieuwe bibliotheek in Neder-Over-Heembeek

Op zaterdag 23 juni was de plechtige inhuldiging van het gebouw Lendrik, met enkele honderden buurtbewoners aanwezig.

De Nederlandstalige bibliotheek van Neder-Over-Heembeek is verhuisd naar een gloednieuw pand! Deze boekentempel zat al vele jaren in het oude gebouwtje aan de Frans Vekemansstraat 79 en werd op 15 juni heropend in Lendrik, de multifunctionele nieuwbouw 100 meter verder, op het Peter Benoitplein (nr. 22). Dat gebouw wordt gedeeld door de bibliotheek, het gemeenschapscentrum GC Nohva en het lokaal dienstencentrum ADO Icarus.

Op vrijdag 22 juni gaf diensthoofd Jurgen Busschots een kleine persconferentie en werden de laatste boeken in een symbolische actie door de enthousiaste kinderen van het vierde leerjaar van de Peter Benoitschool overgedragen van de oude naar de nieuwe bib. Dat maakte meteen het belang duidelijk dat de bibliotheek hecht aan een goede samenwerking met de scholen.

Op zaterdag 23 juni was de plechtige inhuldiging van het gebouw Lendrik, met speeches van excellenties. Er waren enkele honderden buurtbewoners aanwezig die genoten van hapjes, drankjes, mooi weer, animaties, muziek en vooral veel gezelligheid.

Plaats: 
Peter Benoitplein 22, 1120 Neder-Over-Heembeek
Startdatum: 
24/06/18
iCal: 
Toevoegen aan mijn kalender