Nieuws

Gratis menstruatieproducten in alle secundaire scholen van de Stad Brussel: een belangrijke stap in de strijd tegen menstruatiearmoede!

In alle middelbare scholen van Stad Brussel worden sinds verleden week via verdeelautomaten gratis menstruatieproducten aangeboden.

Campus Mutsaard heeft zijn deuren geopend!

Na bijna 3 jaar werken heeft de vernieuwde campus Mutsaard zijn deuren geopend in het hart van Laken, aan de Mutsaardlaan. De kleuter- en de lagere school Koningin Astrid alsook het Atheneum Karel Buls hebben er hun intrek genomen.

De bib in Laken zet de zomer goed in met tal van attractieve zomeractiviteiten

Onze Plaatselijke Openbare Bibliotheek in Laken pakt deze zomer uit met een aantal boeiende educatieve activiteiten.

Een tweetalige Ninja-Sportdag in Haren

Een 110-tal leerlingen van de vierde, vijfde en zesde klas van de Franstalige basisschool Haren en de Nederlandstalige basisschool Harenheide hebben dit jaar deelgenomen aan een sportdag in Ninja-thema!

Kakelbock Korale of samen zingen: een positieve stap op weg naar toenadering en taalversterking

Op 14 juni kwam een honderdtal enthousiaste kinderen uit de basisscholen Kakelbont en Emile Bockstael samen voor een uniek muzikaal optreden.

Gezond ontbijt op school : dit schooljaar genieten er 2246 leerlingen dubbel van dit initiatief !

In de Hoofdstedelijke Basisschool Klavertje Vier konden de leerlingen samen met hun ouders genieten van een gezond ontbijt verzorgd door De Brusselse Keukens en het schoolpersoneel : een bijzonder evenement… net de dag voor Sinterklaas !

Bewegen is gezond… In het Nederlands : dubbel zo gezond !

In het kader van het project van de “ateljees paraskoleir”, nemen de kinderen van het eerste en tweede leerjaar uit vijf basisscholen van de Stad Brussel momenteel deel aan de buitenschoolse Nederlandstalige activiteiten “Multisport”.