Nieuws

Kruiselings portret van gediplomeerde tweetalige leraren

In de aanloop naar de diploma-uitreiking van de eerste

De Franstalige basisschool Charles Buls opent een immersieklas

Vanaf september 2020 zullen de leerlingen van het eerste leerjaar een « maîtresse » én een juf hebben. Ze zullen de helft van de lessen in het Nederlands volgen en zo de taal op een informele, spontane en speelse manier leren.

De leerkrachten van het DKO zijn on fire!

Niet enkel leerlingen van de academie kunnen ervan genieten, maar iedereen die wil, kan er gratis zijn expressieve en creatieve vaardigheden bijsturen! 

Een positief resultaat voor de aangepaste uitleendienst van onze bibliotheken

Eind maart werd een afhaaldienst opgezet in de bibliotheken van “des Riches Claires”, Laken (Franstalig en Nederlandstalig) en “Fernand Brunfaut” (Modelwijk), zodat het publiek ondanks de lockdown door kon gaan met het lenen v

De Stad Brussel deelt aan haar leerlingen en studenten meer dan 300 computers uit

Om ervoor te zorgen dat al onze leerlingen, evenals hun ouders, contact kunnen houden met onze scholen en leerkrachten, is speciaal aandacht besteed aan leerlingen die geen computer hebben.

Enkele tips voor de kleuteronderwijzers!

Als kleuteronderwijzer kan je deze 7 tips aan ouders meedelen. Ben je zelf ouder van een peuter/kleuter? Onder de tips vind je wat meer uitleg om het thuis vol te houden.

CLW – Brussel blijft aanwezig in de ziekenhuizen en rusthuizen met de leerlingen in de opleiding ZORG

Omdat de leercomponent van rechtswege wegvalt blijft de werkplekcomponent nog verder draaien. Zeker voor die werkplekken die noodzakelijk zijn voor onze samenleving.